Vacature: exportmanager

Fortuin BV- Wilhelmina pepermunt gevestigd in Friesland en actief in de fmcg food heeft een export vacature voor Wereldwijd.
Vacature bij bedrijf
Fortuin BV- Wilhelmina pepermunt
Via
Direct naar bedrijf
Aantal medewerkers
50-100
Soort bedrijf
productiebedrijf
Internationaal actief in
fmcg food
Locatie vacature
Friesland
Salaris indicatie (bpm)
n.o.t.k
Bonus
0-10%
Auto
ja
Woon/werk opties
mogelijk

Functie eisen:

Exportervaring
fmcg food
Aantal jaren ervaring (minimaal)
5 tot 8 jaar
Voor export naar
Wereldwijd
Marktkennis
B2C MARKT
Opleiding (hbo/wo)
hbo niveau werkzaam
Taalkennis
Nederlands- Engels-Duits
Overige talen
geen
Leidinggevend
nee
Reisfrequentie
25-50%
Belangrijke exportcompetenties
klantorientatie, zelfstandigheid, resultaatgericht, flexibiliteit, ondernemerschap, initiatief

Bedrijf & functie informatie

Belangrijkste verantwoordelijkheden
World wide sales met nadruk op UK & USA; De realisatie van de omzet- en winstdoelstellingen in het buitenland. Zowel voor het merk Wilhelmina als voor private labels; Het zoeken naar nieuwe business en deze omzetten naar commerciële kansen.; Het selecteren van geschikte importeurs en distributeurs; Het maken van verkoop- en promotieplannen samen met de distributeurs; Het maken van afspraken over prijs en volumes uitgewerkt in offertes en contracten.; Het uitbreiden en onderhouden van internationale contacten en het opbouwen van netwerken.
Exportactiviteiten van bedrijf en reden van vacature
Fortuin is al bijna 180 jaar een zelfstandige en dynamische organisatie waar het prettig werken is. We zijn, zowel nationaal als internationaal, al jaren een vertrouwde naam als het gaat om pepermunt en frismakers en staan garant voor kwaliteit en diversiteit. Onze lekkere frisse mintproducten en de innovatieve product- en verpakkingsmogelijkheden die we hebben, maken ons een sterke aanbieder. Ons merk Wilhelmina is zelfs koninklijk onderscheiden en wordt al jaren onbetwist bekroond als lekkerste pepermuntje.
De bedrijfscultuuur
De basis voor het succes van Fortuin ligt in onze diepgewortelde ondernemersmentaliteit, die zich kenmerkt door nuchterheid, zelfstandigheid en innovatiekracht. Waardoor we snel kunnen anticiperen op de ontwikkelingen in de markt. Sinds jaar en dag produceren we in Dokkum een breed assortiment aan zoetwaren en mints die zowel in Nederland als in de rest van de wereld dagelijks worden gebruikt.
Opmerkingen
Als Export Manager krijg je volop de ruimte om je ondernemerschap te tonen en bewaak je de bedrijfscultuur, waarbinnen de begrippen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en pro-activiteit sleutelbegrippen zijn. Zeer professionele werkomgeving, waar je de ruimte krijgt voor eigen initiatief. Contactpersoon: René Alkema (sales manager Fortuin BV)